Initiatiefnemers vlnr: Rien Geurts, Rob Veger, Theo Tebarts, Chris van Mil, Jo Nikkessen en Leo Zeegers
Initiatiefnemers vlnr: Rien Geurts, Rob Veger, Theo Tebarts, Chris van Mil, Jo Nikkessen en Leo Zeegers Foto: Eigen

‘Oude meesters’ herleven in De Mariaschool

Algemeen Familieberichten Hobby & vrijetijd

Bergen | Vrijdag 22 maart vond een historische bijeenkomst plaats in de voormalige Mariaschool, voorheen de jongensschool St. Joseph te Bergen. Een oude schoolfoto van “oude meesters” uit de jaren vijftig heeft definitief een vaste plaats gekregen.

Jo Nikkessen, zoon van de oude meester Nikkessen, werd uitgenodigd om bij deze gebeurtenisaanwezig te zijn en die een feestelijk tintje te geven, heel toepasselijk omdat ook hij vele jaren als hoofdonderwijzer op deze locatie werkzaam was.


Jo Nikkessen wijzend naar zijn vader

Ook werd er nog een oude foto uit 1958 van een schoolreis naar Schiphol opgehangen, dit op initiatief van Chris van Mil en Rien Geurts die indertijd beiden deel uitmaakten van dat jaarlijkse uitstapje.

Naast beide foto’s hangt ook een afbeelding uit 1961 van hetzelfde trip naar de luchthaven en Panorama Mesdag in Den Haag. Het was een schoolreisje waar iedereen altijd naar uitkeek. Schiphol stond destijds enorm in de belangstelling en de begeleidende onderwijzers konden er boeiend over vertellen.

Ter afsluiting werd er nog leuk na gekeuveld over ‘de goede oude tijd’. Al met al was het weer een leuk samenzijn. Heb je interesse om een bezoek te brengen kijk dan vooraf voor openingstijden op de website indemariaschool.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT