Afbeelding
Foto: Andrei Sergeev
FOTOALBUM

Van je hobby je magie maken

Algemeen Hobby & vrijetijd Recreatie & Toerisme

Well | Op zondag 14 april was het behoorlijk druk op de creatieve markt bij Brasserie de Huiskamer in Well. (door: Andrei Sergeev)

Hier, in een schilderachtig hoekje van Maasduinen, verzamelden zich die dag een aantal mensen, die ontroerende dingen maken en deze aanbieden om het dagelijks leven mee te verfraaien.

Onder de werken die aan het publiek werden getoond, waren creaties van zilver, papier, wol, steen en zelfs iets eetbaars, waarbij de verkoopprijzen varieerden tussen enkele euro’s tot wel 140 euro.

In de schijnbare veelheid van de markt zijn de figuren van de kunstenaars duidelijk zichtbaar, en sommige exposities waren echt goed. De grens tussen professioneel en amateuristisch is bij hen letterlijk vervaagd. Dat gevoel wanneer het product van jouw hobby bijna een kunstwerk is geworden.

Om dit effect te bereiken hebben de ambachtslieden veel tijd en ruimte nodig. Soms moeten ze zelfs iets opofferen. Bijvoorbeeld, een houtsnijder slaapt in de woonkamer omdat zijn slaapkamer vol staat met gereedschap, en een kunstenaar heeft de zolder van zijn huis omgebouwd tot een atelier en staat niemand toe daar te komen.

Ze zijn bereid om te leven met ongemakken, alleen maar om hun favoriete bezigheid te kunnen uitoefenen, en dat verdient zeker respect. 

En wat is jouw hobby?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT