Afbeelding
Foto: Offerse Voetbal Kwats

Offerse Voetbalkwats - Es gibt nür ein Chris Smits!

Algemeen Column Ingezonden

Gegroet, allen! Om met de deur in huis te vallen: we moeten naar fokking Milsbeek. De inzet? Het kampioenschap.

Jaja, dit is de zogenoemde “big one”. Dit is de dood, òf de gladiolen. Er op, òf er onder. Dit is zelfs zo serieus, dat we voor de eerste keer dit seizoen ook daadwerkelijk op de afgesproken tijd vertrekken. Fucked up.

Bij Tim in de auto, valt het op dat hij een bivakmuts op heeft. “Kut wouten zijn op zoek”. Iets met een brommer en de kermis? Geen idee, zal ik wel gemist hebben.

Voetbal is oorlog, heeft een wijs man ooit gezegd, en wij worden bij aankomst psychologisch keihard aangepakt: de sleutel van de kleedkamer past niet. 1-0 Milsbeek.Maar een tegen offensief is in de maak. Voor de warming up claimen wij het dichtsbijzijnde veld. Onze tegenstanders lopen naar hetzelfde veld. Het lijkt er op dat we hun vaste plek hebben ingepikt. 1-1, en nu de wei in.

De wedstrijd begint fel. Op het middenveld worden voortdurend stevige duels uitgevochten, met vaak iemand in een Milsbeekse tricot die er met de bal vandoor gaat. Zo ook bij de 1-0, waar een duel resulteert in een 1 op 1 duel waar de linksbuiten aan het langste eind trekt. De goaltune klinkt over het hoofdveld en de fans op de tribune worden gek!

Een ongelukkige flipperkast in de zestien maakt vervolgens dat de gastheren op 2-0 komen. Tel hier twee ballen bij de tweede paal bij op, en we gaan met 4-0 achter de rust in. Vuurwerk klinkt uit de speakers en de Milsbeek faithful maken vanaf het kenbaar dat PSV ook staat te kwakkelen. Een taaie zondagmiddag voor alle grote teams, zo blijkt.

De conclusie in de pauze is dat het niet heel lekker gaat. De oplossing? Goalen maken. We hebben er wel eens vaker vijf in één helft gemaakt. Of, zes, trouwens, want Milsbeek scoort direct na rust de 5-0.

Maar, hebben we ons ooit tegen laten houden door een 5-0 achterstand? Heeft een ogenschijnlijk kansloze uitgangspositie óóit de kopjes doen laten hangen? Ja.We verliezen met 6-0. De titel kan op de buik geschreven worden. Gelukkig is het de laatste weken wel mooi weer op de zondag, dus we kunnen nog drie wedstrijden genieten voordat we aan onze welverdiende zomerstop kunnen beginnen.

Overigens wil ik namens het hele team , maar in het bijzonder Kay, Marvin en Mika PSV van harte feliciteren met het kampioenschap. Ik wil niet zeggen dat onze verloren wedstrijd de Lampen indirect de overwinning heeft bezorgd, maar het is wel erg toevallig dat we tegelijkertijd moesten spelen...

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT