Burgemeesters Goch en Weeze
Burgemeesters Goch en Weeze Foto: Chris Smits

Burgemeesters Goch en Weeze bekend

Algemeen

Goch / Weeze | Op zondag 13 september mocht Duitsland naar de stembus om onder andere hun burgemeesters te kiezen. In Goch waren er drie en in Weeze twee kandidaten voor voor het burgemeestersambt.

Goch heeft ervoor gekozen om verder te gaan met de huidige burgervader Ulrich Knickrehm. Hij wist ruim 60% van de stemmen te behalen en liet daarmee de andere twee kandidaten ver achter zich. 

Weeze moest wel een nieuwe burgemeester kiezen aangezien Ulrich Francken er na 19 jaar meer stopt. De nieuwe burgemeester is Georg Koenen die met bijna tachtig procent van de stemmen op een breed draagvlak vanuit de bevolking kan rekenen. 

Francken geeft aan dat de verkiezingen goed zijn verlopen en vertrouwen te hebben in zijn opvolger. Zelf heeft Francken 60% van de stemmen gehaald voor een zetel in de Kreistag Kleve, een Duits regionaal bestuursorgaan.

Burgemeester Pelzer van de gemeente Bergen was op deze verkiezingsdag te gast bij de Duitse buurgemeenten en vertelde erop te vertrouwen dat de prettige relatie met de gemeenten Goch en Weeze met deze burgemeesters zal worden voortgezet. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT