Straatcoach Niels de Klerk
Straatcoach Niels de Klerk Foto: Chris Smits

Straatcoach Niels is terug

Video 112 VIDEO

Nieuw Bergen | Bij de start van het Straatcoach-project in de gemeente Bergen was destijds Niels de Klerk de grote aanjager.

Niels (44) is in de regio geen onbekende, als mede bedenker van het concept ‘Straatcoach’ kent hij de ondertussen zijn pappenheimers wel. “Als straatcoach willen wij een soort van grote broer zijn voor de jeugd, zichtbaar en vooral benaderbaar”, aldus Niels die ruim twee jaar is weggeweest als straatcoach in deze regio. “De jeugd was verrast toen ze me ineens weer zagen, de klik en voor sommigen de angst was er meteen weer”, lacht de teruggekeerde Niels.

Naast het fysiek omgaan met de jeugd moeten de straatcoaches ook overlast van eenlingen en groepen jeugd in kaart brengen en waar nodig tegen optreden.

Overlast
Niels vervolgt: “Veel overlast in de gemeente is drugsgerelateerd. Doordat we in veel gemeentes actief zijn weten we ondertussen wel wie de dealers zijn, en blijft het telkens een kat en muis spel. Ook groepen hangjongeren vormen een probleem. Die spreken we aan op hun gedrag en indien nodig gaan we ook met de ouders in gesprek. Door de grote oppervlakte van de gemeente is het moeilijk om altijd overal goed zichtbaar te zijn. Daarnaast hebben we maar een bepaald aantal uren die we zo goed mogelijk verspreid over de dagen en dorpen proberen in te zetten. Mochten er mensen zijn die overlast ervaren kunnen ze ons te allen tijde bereiken via telefoon op het nummer 06 39 35 56 97.”


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT