Afbeelding
Foto: Gemeente Gennep

Onderzoek bij schoorsteen steenfabriek Milsbeek

Openbare publicatie Kunst & cultuur Maatschappelijke discussie Politiek

Milsbeek | Half april vindt er een onderzoek plaats bij de schoorsteen van de voormalige steenfabriek in Milsbeek. Het onderzoek, in opdracht van project Lob van Gennep, moet duidelijk maken of de schoorsteen gevoelig is voor trillingen. Ook wordt de staat van het bouwwerk bepaald.

Resultaten van belang voor toekomst gebied

De resultaten van het onderzoek zijn van belang voor het ontwerp van de dijk tussen Maas en Bloemenstraat. De schoorsteen ligt namelijk in de zone waarin de dijk wordt teruggelegd en waar woningen gebouwd gaan worden. Het onderzoek zal daarom ook moeten uitwijzen of de schoorsteen bouwkundig in orde is, of welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid voor de toekomstige bewoners van het gebied te garanderen.

Inrichting landschap

De schoorsteen is gebouwd in 1976 en herinnert aan de steenfabriek die recent gesloopt is. De fabriek maakt plaats voor 20 woningen en daarnaast biedt de herontwikkeling meer kansen. Zo wordt de dijk teruggelegd waardoor de Maas meer ruimte krijgt. In de uiterwaard biedt dit extra ruimte voor natuur door de aanleg van een kwelgeul en een nevengeul. Struinroutes die aansluiten op de Gebrande Kamp en het Genneper Huys maken het gebied aantrekkelijk voor wandelaars.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT