Het licht gaat weer schijnen voor MSH Maasduinen
Het licht gaat weer schijnen voor MSH Maasduinen Foto: Eigen

De comeback van MSH Maasduinen

Wilbertoord | MSH Maasduinen is begonnen met een geweldige comeback. De ploeg heeft sinds de komst van interim trainer Nils Goertz de stijgende lijn ingezet. Zo ook op donderdagavond 11 april, waar deze lijn werd doorgezet tijdens het inhaalduel tegen DWSH’18. De gasten gingen in Wilbertoord met de volle winst aan de haal met een 2-3 overwinning en staat daarmee fier bovenaan in de derde periode van de competitie. (Door John Koenders)

DWSH’18 schoot goed uit de startblokken en overbluften MSH Maasduinen in de eerste minuten. De bezoekers lieten zich terugdringen om vanuit de counter toe te slaan. Deze speelstijl was dan ook zeer effectief. Na een goede doelpoging van de spits van MSH Maasduinen kon Thomas Creemers de bal gemakkelijk binnen schieten. Deze zelfde Thomas Creemers ging ook voor de 0-2. Hij kwam vrij voor de goal van Geert Janssen en kon de bal naast de doelman van DSHW’18 het net in schuiven.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. MSH Maasduinen liet zich tot ver eigenhelft terugzakken en DWSH’18 zetten steeds meer druk. De zeer aanvallende speelstijl van de thuisploeg werd dan ook inde 60ste minuut beloond. Tom Verheijen kon vogelvrij de bal vanuit een corner binnen knikken en tekenden voor de 1-2. Helaas voor MSH Maasduinen was in 12 minuten daarna weer raak. Sven Kuijpers schoot DWHS’18 met een prachtig afstandsschot langs de bezoekers. Het antwoord van MSH Maasduinen kwam dan ook snel. Nu was Bram van Roosmalen die vanuit een corner met het hoofd de touwen wist te raken. DWSH’18 kwam deze tegenslag niet meer te boven. Ondanks dat de thuisploeg de druk nog meer opvoerde wist de MSH Maasduinen haar verdediging goed te organiseren en trok zo de overwinning over de streep.

Aankomende zondag staat de wedstrijd VV Sambeek tegen MSH Maasduinen op het programma. De mannen van Jo Peters zijn gewaarschuwd voor een onstuimig MSH Maasduinen.