Levi Kersten en Pim Kempel werden beiden tot gemeentekoning uitgeroepen
Levi Kersten en Pim Kempel werden beiden tot gemeentekoning uitgeroepen Foto: Chris Smits

Sint Petrus hofleverancier ‘Gemeentekoningen’

Video Kunst & cultuur Sport VIDEO

Nieuw Bergen | Het gemeentekoningsschieten in op het schietterrein van de Bergse schutterij is ook helemaal een Bergense aangelegenheid geworden. Schutterij St. Petrus veroverde op Hemelvaartsdag niet alleen de titel van gemeentekoning maar ging ook met de titel jeugdgemeentekoning aan de haal. De 38-jarige Pim Kempel gaf met het 77ste schot de vogel de genadeslag, en kort daarvoor was het Levi Kersten uit Nieuw Bergen die de vogel voor de jeugd naar beneden liet tuimelen. 

De zonnige dag begon met een feestelijk samenkomen van alle vijf schutterijen en gildes uit de gemeente Bergen, en de opkomst was aanzienlijk te noemen want in totaal werden er zo’n 60 deelnemers verwelkomd door pastoor Blom, die de honneurs moest waarnemen van Geert Josten, de voorzitter van het organiserende St. Antonius Abt St. Agatha Gilde Aijen. Hij was vanwege zijn werk in het buitenland en kon dus niet aanwezig zijn.

Het was tevens een vuurdoop voor burgemeester Michael Rauner die traditiegetrouw het eerste schot mocht lossen, waarna ook ‘Gildepriester’ Rick Blom het vizier op de vogel mocht richten.

Bekijk hieronder de videoreportage van deze bijzondere dag:


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT