• Alles
  • (41)
    Evenement

Wandelen met de schaapsherder

zaterdag 18 september 10:00 uur

Foto: Natuurmonumenten

Altijd al eens op pad gewild met een herder en zijn schapen op de Mookerheide? Dat kan! Je loopt mee met herder Wouter, die je alles vertelt over wat er bij het hoeden van schapen komt kijken en hoe begrazing bijdraagt aan goed natuurbeheer. Er zijn maar 6 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).

Prachtige natuur en goede gesprekken

Je helpt mee om “afdwalers” weer op het rechte pad krijgen en er is tijd voor goede gesprekken. Ondertussen geniet je van de natuur op de Mookerheide met een afwisseling van bos en heide.

Bos & Schaap

Bos & Schaap trekt met meerdere kuddes rond in de regio Nijmegen, dus ook in de gebieden van Natuurmonumenten zoals Heumensoord en de Mookerheide. Ook gaat er een boswachter mee, zodat al je vragen beantwoord worden.

Dagtocht met herder

Je wordt om 10.00 uur begroet met een kop koffie of thee en gaat dan op pad. Onderweg stop je voor de lunch die je zelf meeneemt. De route kan variëren en wordt bepaald door de herder. Tussen 14.00 en 15.00 uur brengt de herder je weer terug naar het startpunt. Het startpunt van de wandeling krijg je later te horen. Dit is afhankelijk van waar de herder zich op dat moment bevindt. Een week van te voren krijg je hierover mail van de boswachter. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Meer info op: www.natuurmonumenten.nl 


deel deze activiteit

Locatie

Parkeerplaats Hendrik Nassaulaan
Mook en Middelaar
Papenbergseweg
6585KV