Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Afbeelding
Foto: Eigen

Gemeentekoningsschieten bij Prins Hendrik

woensdag 25 mei 2022 13:00 tot 17:00

Schutterij Prins Hendrik uit Afferden is dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het gemeentelijke koningsschieten. Dat stond eigenlijk al vorig jaar gepland maar kon toen vanwege corona geen doorgang vinden. Traditiegetrouw vindt dit evenement plaats op Hemelvaartsdag en zo ook dit jaar, en wel op donderdag 26 mei. 

Deelnemers en belangstellenden zijn komende Hemelvaartsdag van harte welkom op schietterrein Het Rimpeltse Bos van schutterij Prins Hendrik aan de Spitsbrug in Afferden. Het evenement begint om 13.00 uur met het verzamelen en opstellen van de deelnemende gildes en schutterijen uit de gemeente Bergen, gevolgd door het openingswoord door de voorzitter, enkele toespraken en het innemen van de ketting. 

Om 13.30 uur zullen de openingsschoten worden gelost door genodigde notabelen waarna de wedstrijd zal beginnen, die naar verwacht tot circa 17.00 zal duren.

Locatie