Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

bijeenkomst ‘Veilig de winter door’

donderdag 15 december 2022 19:00 tot 20:30

Een woning goed en veilig verwarmen is goed voor zowel de gezondheid als voor het energieverbruik. Brandweer Limburg-Noord organiseert samen met gemeente Bergen de bijeenkomst ‘Veilig de winter door’. Tijdens deze bijeenkomst delen we belangrijke tips om op een veilige manier uw woning te verwarmen.

 Wanneer? 
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 december a.s. van 19.00 – 20.30 uur in de Brandweerkazerne Bergen, De Flammert 1026, 5854 NA Bergen.

Waarom?
Stoken met hout, olie, kaarsen en andere alternatieve manieren om het huis te verwarmen, verhoogt het risico op koolmonoxide. Koolmonoxide (CO), vaak ook ’sluipmoordenaar’ genoemd, is een zeer giftig gas dat vrij komt bij onvolledige verbranding in de cv-ketel, de open haard, houtkachel of een ander verbrandingstoestel. U ziet of ruikt het niet, maar wanneer u het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Hoe voorkomt u het?  
Tijdens de bijeenkomst gaan we uitgebreid op deze vraag in. Er zullen handige tips gedeeld worden die u direct kunt toepassen. De belangrijkste regel is altijd: ventileer, controleer en alarmeer.

Aanmelden
U kunt u aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar info@bergen.nl. Er kunnen maximaal 50 deelnemers aansluiten, dus wees er snel bij! De bijeenkomst gaat vanaf 10 deelnemers door.

 Vragen?  
Voor vragen neem contact met ons op via: (0485) 34 83 83 of via: info@bergen.nl.

Locatie