Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Afbeelding
Foto: Andress Kools

Kindercollege Mad Science ‘Statische elektriciteit’

vrijdag 24 maart 2023 14:00

Op vrijdagmiddag 24 maart kunnen de haren van kinderen rechtop gaan staan tijdens een Kindercollege over statische elektriciteit. In Bibliotheek Gennep kunnen zij samen met ‘Mad Science’ komen experimenteren met statische elektriciteit die ontstaat door wrijving.

Wiens kapsel kan veranderen in dat van Albert Einstein door middel van statische lading? Wat zijn geleiders, isolatoren en stroomkringen? De kinderen ontdekken dat elektriciteit een stroom van elektronen is die ervoor zorgt dat alle apparaten die wij dagelijks gebruiken hun werk kunnen doen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van huis-tuin-en-keukenmateriaal, maar ook een Van De Graaff generator.

Vindt jouw zoon, dochter of kleinkind dit reuze interessant? Geef ze dan op voor dit gratis Kindercollege via www.biblioplus.nl/kindercollege. Het Kindercollege is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Locatie