Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Afbeelding
Foto: eigen

Happen & Trappen Maasheggen Maasduinen

vrijdag 7 april 2023 10:00 tot zondag 29 oktober 18:00

Weer mogelijk vanaf goede vrijdag 7 april 2023. Reserveren kan nu al!

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al vanaf 2004 een geslaagd “uitje”.

In 2004 zijn we begonnen met Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. Het succes is mede te danken aan de mooie natuurgebieden de Maasheggen en de Maasduinen met haar bochtige fietspaden. Brabant en Limburg zijn in de route verbonden terwijl juist in het verleden, meestal in verband met provinciale subsidies, men bijna niet over de Maas ging.

De gastvrijheid en het eten wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook kunst spreekt vaak tot de verbeelding. Er zijn in 2010 prachtige fietspaden aangelegd in de Maasheggen.

U fietst ook ten noorden van Gennep, waar de Niers in de Maas uitmondt, langs het voormalig Genneperhuis. Dit gebied is onlangs heringericht. De route in de Maasduinen is in 2012 iets uitgebreid met een uitkijktoren in de Maasduinen en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

vanaf €38.95

Telefonisch reserveren: 0485 340074 of 06 25053062

Digitaal reserveren kan via de Website van Kunsthuis de Bakkerij

De start is in principe bij kunsthuis De Bakkerij in Bergen. U ontvangt daar de fietsroute. In overleg is het ook mogelijk om met het voorgerecht bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer te starten. Koffie met koek/gebak dan ter afsluiting in kunsthuis De Bakkerij. Op maandag niet mogelijk. Op dinsdag alleen mogelijk voor een groep vanaf twaalf personen.

Locatie