Alle evenementen van de regio in één oogopslag. 

Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Kom genieten tijdens een cultuurhistorische
rondwandeling bij Kasteelruïne Bleijenbeek.
Kom genieten tijdens een cultuurhistorische rondwandeling bij Kasteelruïne Bleijenbeek. Foto: Henk Heijligers

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

zondag 4 juni 2023 10:00

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen. De excursie start om 10:00 uur.

Locatie