Plaats hier GRATIS je evenement. 

Let op! Alleen evenementen die plaatsvinden in de gemeentes Bergen (L) - Gennep - Mook/Middelaar - Goch en/of Weeze worden goedgekeurd. 

Afbeelding
Foto: Projectkoor Grenzenloos

Concert voor de vrede

zondag 21 april 2024 18:00

LAETITIA: CONCERT VOOR DE VREDE DOOR PROJECTKOOR GRENZE(N)LO(O)S


In het voorjaar van 2020 hadden we het plan om in de grensstreek regio Maas-Waal-Rijn 2 concerten te organiseren met als thema “Concert voor de Vrede” (75 jaar vrijheid). Dit is echter mislukt door het toedoen van corona. Nu hebben wij dit plan weer opgepakt met Projectkoor Grenze(n)lo(o)s om in april 2024 alsnog de concerten uit voeren. Amateurzangers, uit de grensstreek, krijgen op deze manier de mogelijkheid een ambitieus concertprogramma, onder begeleiding van een professioneel begeleidingsorkest, in te studeren en uit te voeren. Met het aansprekende programma van hedendaagse componisten, dat aansluit bij het motto en de motivatie van dit project, willen we laten zien hoe kwetsbaar vrede, vrijheid en democratie zijn. In 2020 hadden we dit project vooral gepland om de verschrikkingen en verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Het was daarom belangrijk voor ons om zowel Duitse als Nederlandse zangers te inspireren voor dit project. We zijn erg blij dat bijna alle voormalige deelnemers ook deze keer mee willen en kunnen doen, en dat het projectkoor zelfs gegroeid is. Het afgelopen jaar en in de komende maanden worden de stukken ingestudeerd tijdens de reguliere repetities en vier gezamenlijke repetitiedagen.

Dit projectkoor van 120(!) zangers wordt gevormd door 4 koren, t.w. :
Gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden (L)Young at Heart uit Lent (G)Kerkkoor St. Maria Magdalen, Sonsbeck (D)Kerkkoor St. Quirinus und St. Irmgardis, Millingen/Rees (D)Het koor wordt begeleid door professionele Orkest Kourion uit Münster (D) en enkele solisten.

De concerten vinden plaats op zaterdag 20 april 2024 in de Cosmas en Damianuskerk te Afferden (L) en op 21 april 2024 in Sankt Irmgardis Kerk te Rees, Duitsland. Voor het concert op 20 april in Afferden willen we zoveel mogelijk inwoners van onze gemeente uitnodigen en stimuleren om naar dit concert te komen luisteren en na afloop tijdens een gezellige nazit elkaar verder te ontmoeten. En zo de bezoekers een mooie muzikale avond te bezorgen en de onderlinge sociale contacten te bevorderen.

Entreekaarten à € 10,- zijn vanaf heden te koop:

Voor het concert in Afferden Lb. op 20 april via telefoonnummer 06-30162561 of via email: zangvereniginglaetitia@gmail.com.Voor het concert in Rees (D) op 21 april bij AVON-Lädchen in Millingen en bij Bücherecke in Rees. Of telefonisch via (0049)157-53658863.