Afbeelding
Foto: BiblioPlus

Kinderboekenweek in de bieb

Algemeen Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober, organiseert BiblioPlus verschillende activiteiten voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek staat het thema ‘Bij mij thuis’ centraal. Ieder heeft immers een eigen verhaal. Kinderen ontdekken deze verhalen en maken kennis met de wereld om zich heen. Kijk voor alle activiteiten, data, tijden en om te reserveren op www.biblioplus.nl/kbw.

Poppenkastvoorstelling: Oost west, thuis best
De bekende poppenkastspeler Frank Peters heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische poppenkastvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en iedereen die van poppenkast houdt. Deze keer gaat Jan Klaassen op bezoek bij boer Bart, koning Bollebuik, opa Jaap, heksje Troelala om te kijken hoe het bij hen thuis is. En natuurlijk komt hij na alle bezoekjes gezelligthuis bij zijn Katrijntje.

Kom knutselen in de bieb
!In bibliotheek van Bergen kunnen kinderen gezellig komen knutselen binnen het thema van de Kinderboekenweek. Ook wordt er  een super gave Kinderboekenweek krant uitgebracht en kinderen kunnen hem gratis op komen halen in de bibliotheek (op=op). In deze krant lezen kinderenweetjes over gebruiken en culturen, krijgen ze boekentips en spelen ze spelletjes.

Lezen is een feest
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen het plezier dat boeken kunnen geven extra te laten ervaren. Ze kunnen zich verdiepen in het thema van dit jaar en dat nodigt ze uit om met boeken op verder onderzoek uit te gaan. Super gave (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek en een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT