Afbeelding
Foto: Eigen

Feestelijke ingebruikname fontein

Algemeen Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | Op vrijdag 6 oktober 2023 om 14.00 uur zal ter ere van het 60-jarig bestaan van Nieuw Bergen de fontein in de vijver aan de Schilderslaan in Nieuw Bergen in gebruik worden gesteld. De feestelijke opening zal gedaan worden door onze wethouder Claudia Ponjee.

De fontein is geschonken door de Dorpsraad Nieuw Bergen aan alle inwoners. “De fontein bezichtigen is een leuke manier van ontspanning. Even nog een rondje wandelen en luisteren naar de klanken van het vallende water. En voor wie dat nog niet genoeg is kan de fontein ook ‘s avonds bezichtigen. De waterstralen worden dan begeleid door een prachtig lichtspel.” 

In 1988, toen Nieuw Bergen 25 jaar bestond werd deze mijlpaal ook bij de vijver aan de Schilderslaan herdacht, indertijd echter met vuurwerk. De dorpsraad heeft nu gekozen voor duurzaamheid en het vuurwerk verruild voor waterwerk. Daarbij gaat zo’n fontein natuurlijk veel langer mee dan vuurwerk en zal het ook een verrijking zijn voor de kwaliteit van het vijverwater.

Hierbij roept de dorpsraad ouders en kinderen op om op vrijdag 6 oktober 2023 deze feestelijke opening bij te wonen. Voor de kinderen die tot 14.00 uur naar school moeten…… Kom snel naar de Schilderslaan dan ben je er nog net op tijd bij, Claudia wacht wel 5 minuutjes.

Prijsvraag
De dorpsraad heeft aan de schoolkinderen gevraagd om een naam voor de fontein te verzinnen. De winnende naam zal tijdens de ingebruikname bekend worden gemaakt.

Bedankje
De dorpsraad wil met name Theeuwen Electro bedanken voor het belangeloos monteren van de bekabeling aan de fontein en de extra sponsering.


Graag iedereen tot ziens op vrijdag 6 oktober 2023 om 14.00 uur! 

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT