Een stralende dag voor een diamanten bruiloft
Een stralende dag voor een diamanten bruiloft Foto: Chris Smits

Diamanten paar Essing komt tijd tekort

Algemeen Familieberichten

Bergen | Op dinsdag 17 oktober was het precies 60 jaar geleden dat Vierlingsbeekse Jan en Hannie van de Bergseheide elkaar voor de kerk het ja-woord gaven. Drie weken daarvoor op 26 september was het stel al voor de wet getrouwd. 

Zoals het in die tijd ging hebben Jan en Hannie elkaar voor het eerst op de kermis ontmoet en was hun eerste dans tijdens de Aijense kermis. Na drie jaar vrijen en op en neer roeien ging het pas getrouwde koppel inwonen bij een oude weduwe waar Hannie voor ging zorgen. De afspraak was dat ze na haar dood in het huis aan de Kerkstraat mochten blijven wonen, en daar wonen ze nog steeds. 

Jan is in zijn werkzame leven via het pluimvee, militaire dienst, Boerenleenbank uiteindelijk bij de ABN terecht gekomen, waar hij 35 jaar tot aan zijn pension in 1995 heeft gewerkt. Hannie is toen de kinderen naar school gingen bij de thuiszorg gestart, waar ze veel opleidingen heeft gevolgd. Zelfs nu op haar 80ste werkt ze nog met veel plezier bij de oudjes op de dagbesteding van Proteion in Well. Jan zet zich op zijn 86ste nog graag in bij het OCB. 

Het stel heeft twee kinderen, Wim en Marianne, en vier kleinkinderen. In hun vrijetijd gaan ze graag fietsen, voor een rondje van 60 kilometer draaien ze de hand niet om. “We hebben het goed samen en wonen in een SUPER buurt. Allemaal hebben ze meegeholpen met het huis te versieren.”

Ondanks dat het diamanten bruidspaar al jarenlang gepensioneerd is blijven ze heel actief. “We komen nog steeds tijd te kort”, lacht Hannie.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT