Afbeelding
Foto: eigen

De gemeente heeft er weer een Nederlands Kampioen bij!

Algemeen Hobby & vrijetijd Sport

Aijen | Paulien Vreede, eigenaar van webshop in hondenvoeding en voormalig hondenschool Peace4Dogs uit Bergen, is afgelopen zondag Nederlands Kampioen Nadac Hoopers geworden in de klasse Technical B1! Ze mocht samen met haar vrolijke bruine border collie Timber strijden om de felbegeerde titel in Manege de Langspier in Boxtel.

Na de 1e ronde stond ze bovenaan. De 2e ronde ging ook erg goed en ze bleef bovenaan staan. Het werd in de laatste ronde erg spannend. De zenuwen namen de overhand en bij haar “concurrenten” slopen er af en toe ook wat foutjes in, net als bij Paulien zelf. Na wat rekenwerk bleek dat Paulien toch met 5 puntjes voorsprong had gewonnen en daarmee de titel Nederlands Kampioen op haar naam mocht schrijven.

Supertrots op Timber, haar gouden maatje waarmee ze inmiddels al 8 jaar aan het hooperen is. Dit jaar was haar 4e Nederlands Kampioenschap waar ze aan meedeed.

Hoopers is een relatief jonge hondensport in Nederland. Paulien is vanaf het begin in 2015 erbij. Ze is zowel deelnemer als keurmeester voor de Nadac wedstrijden vanaf 2016 en elk jaar doet ze mee aan zo’n 10 competitie wedstrijden. Bij deze sport gaat het erom dat de hond door boogjes, de zgn Hoopers, door tunnels, om tonnen en om hekjes gaat. De handler staat in een vak en van daaruit wordt de hond door het parcours gestuurd door middel van stem- en hand gebaren.

Deze sport wordt inmiddels over de hele wereld beoefend en niet alleen door snelle honden. Ook de langzamere, of grotere of kleinere rassen kunnen prima meedoen omdat alles op de grond is. Er wordt niet in gesprongen en de parcoursen zijn veelal logische lijnen en bochten.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT