Bij een volle maan heb je geen zaklamp nodig
Bij een volle maan heb je geen zaklamp nodig Foto: eigen

Vollemaanwandelingen voor jeugd en volwassenen in Afferden

Algemeen Hobby & vrijetijd Jeugd voor Jeugd Natuur

Afferden | Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november vinden twee spannende, gratis avondexcursies plaats voor volwassenen en jeugd. Start is vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 in Afferden en de volle maanwandeling duurt ongeveer 2 uur. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht vol=vol en kan via www.limburgs-landschap.nl/kalender 

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan op pad in het nachtelijke Bergerbos. Op vrijdag 24 november, 20:00 uur zijn de volwassenen en op zaterdag 25 november, 19:00 uur is de jeugd aan de beurt. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om - bij hoge uitzondering - mensen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT