Afbeelding
Foto: Shutterstock

‘Maasduinen ’t land op!’ krijgt vervolg

Algemeen Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie Natuur

Na een zeer geslaagde première op vrijdag 3 november jongstleden, is het op zaterdagochtend 9 december tijd voor de tweede editie van ‘Maasduinen ’t land op!’. Inwoners van De Maasduinen gaan aan de slag met het aanplanten van bomen en struiken bij natuur inclusieve boeren in De Maasduinen. Samen helpen zij boeren en tuinders in De Maasduinen met meer natuur op hun velden en akkers.

Een geslaagde eerste editie
Vijf deelnemers hadden zich met enthousiasme aangemeld voor de eerste editie. Ze werden ontvangen met een lekkere kop koffie of thee en een Limburgse lekkernij. Vervolgens gingen ze aan de slag. Ze hebben onder andere de grote oude eiken op het land van Rob Ingenbleek uit Siebengewald vrijgemaakt van klimop. “Een intensief werkje, maar veel handen maken licht werk”, aldus initiatiefneemster Linette Mak.

Aanleiding
Linette is bestuurslid van de Coöperatie Maasduinen. Een coöperatie die zich inzet om de betrokkenheid & onderlinge samenwerking te vergroten van burgers en particuliere grondeigenaren bij een aantrekkelijk landschap in De Maasduinen. “We willen graag meer mensen uit de gemeenten Gennep, Bergen en Venlo uitnodigen om samen te zorgen voor de natuur in De Maasduinen. Naast dat het nodig is om de boeren een handje te helpen, is het ook erg leuk en gezond om te doen! Je ontmoet nieuwe mensen, bent lekker actief buiten bezig en leert er ook nog eens van. Ik vind het ook belangrijk om te laten zien dat de agrarische ondernemers in De Maasduinen veel van de natuur onderhouden. Zij zijn medeverantwoordelijk voor ons mooie en unieke landschap. Daar mogen we zeker trots op zijn en hoe mooi is het als je hen een handje daarbij kan helpen!”

Samen maken we De Maasduinen nóg mooier
Zaterdagochtend 9 december volgt de tweede editie van Maasduinen ’t land op. Vier boeren hebben zich aangemeld om burgers van harte welkom te heten op hun land om bomen, struiken en hagen te planten. De deelnemers worden welkom geheten met een warm drankje en wat lekkers. Ze krijgen vervolgens door de boer en terreinbeheerder Ido Borkent van Stichting De Marke/Gemeente Bergen uitleg over de werkzaamheden en gaan samen aan de slag met planten. Voor materieel en handschoenen wordt gezorgd.

Zaterdagochtend 9 december van 9.00 tot 13.00 uur
Deze agrarische ondernemers doen mee:
Akkerbouwer Maurice Linders uit Bergen
Melkveehouder Peter Thönnissen uit Siebengewald
Melkveehouder Rik Zeegers uit Wellerlooi
Melkveehouder Louik Ebbers uit Ottersum

Ga jij mee het land op?!
Meld je aan op de website www.cooperatiemaasduinen.nl/hetlandop  of per e-mail via hallo@linettemak.nl 

Na aanmelding ontvang je een e-mail met meer informatie.
Maasduinen ’t land op! Tot dan!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT