Afbeelding
Foto: Chris Smits

Diamant voor Piet en Mia

Algemeen Familieberichten

Afferden | Na vijf jaar vrijen hebben Piet Artz uit Afferden en de Siebengewaldse Mia Welles elkaar op het Bergense gemeentehuis het ja-woord gegeven. Het stel leerde elkaar in 1958 op de Heukelomse kermis kennen, waarna Piet vijf jaar lang veelvuldig over de onverharde wegen door weer en wind op zijn fietsje naar Siebengewald trok. “Gelukkig werd elke rit beloond”, lacht Piet nu achteraf.

Na hun burgerlijk huwelijk op 21 november 1963 is het paar op de 27ste van diezelfde maand in Afferden voor de kerk getrouwd. Samen hebben ze op ’t Rimpelt een huis betrokken, waar ze uiteindelijk 55 jaar hebben gewoond en waar ook hun drie kinderen zijn geboren. Piet, inmiddels 87 jaar, heeft zijn werkzame leven in het metaal gezeten. Naast tuinieren heeft hij zich ook altijd ingezet voor de verschillende jeugdverenigingen in Afferden en heeft altijd achter de schermen van de toneelvereniging hand-en-spandiensten verleend, wat beloond is geworden met een lintje. 

De 86-jarige Mia heeft lang bij Liebermanshof gewerkt, en is er na haar pensionering nog lang als vrijwilligster herstelwerkzaamheden blijven doen. Ook heeft ze graag altijd de gymsport beoefend en vooral zingen was haar grote passie. Ze is 10 jaar voorzitter van Letitia geweest en vijf jaar van De Zonnebloem, waarvan ze ruim 35 jaar lid was. 

Samen geniet het diamanten echtpaar van hun kinderen, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ook wandelen en fietsen hebben ze altijd graag samen gedaan. Op maandag 20 november heeft burgemeester Pelzer een bezoekje gebracht aan het bruidspaar, dat nog steeds zelfstandig in Afferden woont, echter niet meer op het Rimpelt maar in een gezellige seniorenwoning in het centrum. 

Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT