Geert de Vries vertelt over de verbetering van de leefomgeving
Geert de Vries vertelt over de verbetering van de leefomgeving Foto: IVN Maas en Niers

IVN lezing over Lob van Gennep

Algemeen Hoog water - LOB - Dijken Natuur

Gennep | Op donderdagavond 30 november geeft Geert de Vries bij IVN Maas en Niers in Gennep een lezing over het project Lob van Gennep, een project en onderwerp dat eigenlijk alle bewoners in de streek raakt. Het thema deze avond is: ‘Dijkversterking als motor voor verbetering van het landschap’.

Het bouwen van nieuwe dijken is nodig om inwoners en ondernemers van de gemeente Gennep en Mook en Middelaar te beschermen tegen hoogwater. Maar dat is niet het enige wat belangrijk is binnen het project Lob van Gennep. De nieuwe dijken moeten ook vanzelfsprekend onderdeel zijn van het landschap en de aangrenzende dorpen. Als dat goed gebeurt biedt dat ook meerwaarde voor de mensen die er wonen en de aanwezige flora en fauna. Ruimtelijk integrator Geert de Vries zet zich samen met zijn team in om dijkversterking te combineren met het verbeteren van de leefomgeving rond de dijken. Tijdens deze lezing vertelt hij over de landschapskwaliteiten, de ecologie en de cultuurhistorie van het gebied. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien welke samenhangende maatregelen het project treft om het gebied niet alleen te beschermen tegen hoogwater, maar ook landschappelijk en ecologisch verder te ontwikkelen en te verrijken.

De lezing wordt gehouden in ‘t Leger aan de Kampweg 10 in Gennep en start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 is iedereen van harte welkom, een kop koffie of thee staat dan klaar. Graag aanmelden (ivm zaalvoorbereiding) via de IVN Maas en Niers website..

De entree kost 3 euro voor leden en voor niet-leden 5 euro.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT