Coks Bosman (links op de foto), oud-voorzitter van de Haagsche G&CC en tevens lid van de NGF Commissie Erfgoed, de beker aan voorzitter John Ott van het golfmuseum.
Coks Bosman (links op de foto), oud-voorzitter van de Haagsche G&CC en tevens lid van de NGF Commissie Erfgoed, de beker aan voorzitter John Ott van het golfmuseum. Foto: eigen

Wilhelmina Cup te zien in Golfmuseum

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur Sport

Afferden | Het Nederlands Golfmuseum heeft recent de belangrijke Wilhelmina Cup in bruikleen gekregen. De Wilhelminabeker maakt deel uit van de expositie “Golf in voormalig Nederlands-Indië” welke binnenkort in het Nederlands Golfmuseum te zien is.

In 1928 besloot het bestuur van de S.G.C. (de Soerabaja Golf Club) ter gelegenheid van het 30-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina tot de instelling van de Wilhelmina Cup.

Sinds 1928 werd er ieder jaar in augustus om deze beker gespeeld. Tot aan de Japanse bezetting, toen stopte dat. Pas jaren na de oorlog in 1949 dook de beker weer op. Letterlijk, want naar verluid had een Chinese werknemer van de club de beker begraven en hem zo

voor de Japanse vernietiging behoed.

Een lid van de Haagsche G&CC, Cor Bryan, heeft de beker later mee naar Nederland genomen en vanaf 1960 wordt er weer jaarlijks om de Wilhelmina beker gestreden. Wederom in augustus, maar nu op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club, waar de beker sindsdien wordt bewaard.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT