Kinderen luisteren ademloos toe wanneer er wordt voorgelezen
Kinderen luisteren ademloos toe wanneer er wordt voorgelezen Foto: Gemeente Bergen

Verrassende voorleesdagen!

Algemeen Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | Het is 10 dagen feest vanaf 24 januari, omdat dan de Nationale Voorleesdagen weer van start gaan. De dagen in het jaar waarop er extra aandacht is voor de mooiste prentenboeken. Deze keer staat het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ van Miriam Bos centraal, dit is het prentenboek van het jaar. Ook in de bibliotheken van BiblioPlus staan de leukste prentenboeken klaar en kan er genoten worden van gezellige voorleesactiviteiten.

Voorleesmomentjes
Er zijn gezellige voorleesmomenten, zo ook in de bibliotheek van Bergen. Enthousiaste voorlezers lezen voor uit het boek over August die niet van verrassingen houdt en Suus die wel een verrassing heeft…

Voorlezen voor het slapen gaan
Ook deze editie van de Nationale Voorleesdagen kunnen ouders het voorlezen voor het slapen gaan een avondje uitbesteden. Op vrijdag 26 januari leest Carlijn van de bibliotheek voor uit een prachtig prentenboek voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar en iedereen die van voorlezen houdt. Dit doet zij om 19.00 uur, vlak voor bedtijd. 

Kijk gratis online mee.
Op www.biblioplus.nl/nvd is meer informatie te vinden over deze activiteiten en kunnen kinderen gratis worden aangemeld.

Gratis boeken lenen en lezen
Het is belangrijk om kinderen vanaf jongs af aan te laten ervaren hoe leuk voorlezen is en in de bibliotheek vind je hiervoor de allerleukste boeken. Een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis. Kinderen die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen het popje van August, uit het prentenboek van het jaar, cadeau!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT