Pastoor Rick Blom bij zijn afscheid in Heerlen
Pastoor Rick Blom bij zijn afscheid in Heerlen Foto: ParkstadActueel

Pastoor Blom krijgt Gennep en Heijen erbij

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Pastoor Rick Blom van de gezamenlijke parochies Afferden, Bergen en Siebengewald krijgt de parochiefederatie Gennep en Heijen erbij. Met het vertrek van pastoor Guido Kessels was het bisdom op zoek naar een geschikte opvolger. 

Blom gaat het niet alleen doen, tijdens de Heilige Mis in de Heilige Martinuskerk van Gennep op zondag 4 februari om 10.00 uur wordt er afscheid van Kessels genomen, en de nieuwe kapelaan bekend gemaakt. In principe blijft Blom in Bergen en zal de nieuwe kapelaan onder toezicht van Blom Gennep gaan doen.

 in de Heilige Mis in de Heilige Martinuskerk van Gennep op zondag 4 februari om 10.00 uur.  


Persbericht Bisdom Roermond

Rick Blom ook pastoor van Gennep en Heijen

ROERMOND – De zeereerwaarde heer Rick Blom wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie van Gennep en Heijen. Hij blijft daarnaast pastoor van de parochiefederatie van Bergen, Afferden en Siebengewald. Blom krijgt hierbij hulp van de weleerwaarde heer Slaven Brajkovic, die kapelaan wordt voor alle zes de parochies. De benoemingen zijn dit weekeinde in de betreffende parochies bekendgemaakt.

Rick Blom (1982) werd in 2012 tot priester gewijd. Daarna werkt hij negen jaar als kapelaan in diverse parochies in Heerlen. In 2021 volgde zijn benoeming tot pastoor van de parochies H. Petrus in Bergen, HH. Cosmas en Damianus in Afferden en H. Jozef in Siebengewald. Zijn benoeming wordt nu uitgebreid met de parochies H. Martinus en H. Norbertus in Gennep en H. Dionysius in Heijen. Het is de bedoeling dat de zes parochies op termijn één federatie gaan vormen. In Gennep en Heijen wordt Blom de opvolger van pastoor Guido Kessels, die onlangs een nieuwe benoeming heeft gekregen.

Slaven Brajkovic (1977) komt uit voormalig Joegoslavië. Hij is lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg. Een aantal jaren geleden kwam hij naar Nederland om hier de opleiding tot priester te volgen. In 2018 werd hij tot priester gewijd. Sindsdien was hij kapelaan in de parochiefederatie van Maastricht-Oost. Kapelaan Brajkovice gaat in Gennep wonen. Hij wordt benoemd voor alle zes de parochies, maar zijn aandachtsgebied zullen vooral de parochies van Gennep en Heijen zijn.

Omdat het bisdom Roermond momenteel geen bisschop heeft, wordt Blom voorlopig benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor). Het is de bedoeling dat hij op termijn de officiële pastoor wordt. Kapelaan Brajkovice kan wel al officieel benoemd worden. Beide benoeming gaan in per 1 februari 2024.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT