Volle maanwandeling op vrijdag 26 januari
Volle maanwandeling op vrijdag 26 januari Foto: Peter Thönnissen

Excursie: Vollemaanwandeling

Algemeen Hobby & vrijetijd Natuur

Afferden | Op vrijdag 26 januari start om 20.00 uur een spannende avondexcursie vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 in Afferden. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname kost 2,50 euro per persoon. Gelieve te reserveren via www.limburgs-landschap.nl/kalender 

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan op pad in het nachtelijke Bergerbos. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om - bij hoge uitzondering - mensen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT