Afbeelding
Foto: Zonnebloem

Stichting De Zonnebloem viert 75-jarig bestaan

Algemeen Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie

Op 17 januari 1949 richtte KRO-presentator Alex van Wayenburg met enkele medestanders de Zonnebloem op. Als voortzetting van zijn populaire radioprogramma “Radioziekenbezoek de Zonnebloem”. Driekwart eeuw later is zijn geesteskind nog springlevend.

Een uitgelezen moment om het Zonnebloemwerk in het zonnetje te zetten. En om een jaar lang feest te vieren. Zo lanceren Willeke Alberti en De Bevers een nieuwe versie van ‘Reisje langs de Rijn’, genieten 21.000 deelnemers en vrijwilligers van de jubileumtheatertour en staan het wandelevenement Walk ’n Roll en een reizende fototentoonstelling op het programma.

De Zonnebloem is uitgegroeid tot een organisatie van tienduizenden betrokken vrijwilligers, die heel veel betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking. Veel van deze vrijwilligers zijn al jaren en soms al tientallen jaren actief betrokken om de deelnemers mooie momenten te bezorgen. Via huisbezoeken, dagjes uit, vakanties en door toegankelijkheid en mobiliteit te verbeteren. De Zonnebloem is alle vrijwilligers heel veel dank verschuldigd, alleen dankzij hen is dit bereikt!

De Zonnebloem denkt in mogelijkheden en probeert datgene te realiseren wat de wens is van de persoon met een lichamelijke beperking. Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom, zowel als vrijwilliger of als deelnemer. De Zonnebloem kent geen contributie of lidmaatschapsgeld. Je betaald alleen een vergoeding voor de activiteiten waaraan je deelneemt.

Meer informatie kun je vinden op de website www.zonnebloem.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT