Een wandeling door het heden en verleden
Een wandeling door het heden en verleden Foto: Lia Oosterwijk

Excursie: Wandel door het heden en verleden

Algemeen Hobby & vrijetijd Natuur

Wellerlooi | Landgoed de Hamert heeft een rijke historie. Op zondag 4 februari start om 10.00 uur een excursie met als thema heden en verleden. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. Denk aan stevig schoeisel. De excursie duurt ongeveer twee uur en deelname kost 2,50 euro per persoon: reserveren via www.limburgs-landschap.nl/kalender 

De mens laat sinds haar eerste komst naar de regio Maasduinen al sporen achter in het landschap. Zo ligt er op Landgoed de Hamert een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus. Het gebied heeft ook zwarte tijden gekend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duitsers bezetten het gebied en hebben er loopgraven gemaakt en verzetsleden gefusilleerd. Recenter heeft de mens ook invloed gehad op het landschap. Het Geldernsch-Nierskanaal, dat vanaf de Duitse grens haar eigen weg naar de Maas mag vinden, is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de excursie Heden en Verleden zal de gidsmeer vertellen over de historie van Landgoed de Hamert.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT