Sjaak Smits en Jan Teeuwen met prins Sander in de polonaise
Sjaak Smits en Jan Teeuwen met prins Sander in de polonaise Foto: Nico Sijberts

Sjaak en Jan uitgeroepen als KBO prins en adjudant

Carnaval Carnaval

Well | Afgelopen vrijdag 2 februari was weer ouderwets gezellig in MFC de Buun op het 50+ carnavalsbal, dat door de KBO Well werd georganiseerd. Het ‘Idem Dito’ effect liet zich al snel gelden. De muzikanten Pearl en Jan wisten de oudere garde, die voor een goede opkomst zorgden, snel met de beentjes op de vloer te krijgen. (Door Ger Peters)

De Maasjoertsenprins Sander met zijn adjudanten en gevolg vereerden de aanwezigen met een bezoek en sloten ook aan. Toen de sfeer er goed in zat werd eerst afscheid genomen van het ‘prinsesselijk’ duo van 2023, hoogheid Chris (van den Hoef) en adjudante Gerdie (Sijberts). In haar dankwoord zei Chris dat ze alle twee genoten hebben en bedankte dan ook iedereen die heeft meegeleefd en meegedaan. Hun ‘styliste’, Gerdien van de Buun, werd met een bloemetje bedankt voor haar ondersteuning, die ook zorgde voor een passende outfit.

Even later ging het zoeklicht in de zaal op zoek naar een prinselijke opvolger en een adjudant. De spot stopte bij de oudste aanwezige in de zaal: Sjaak Smits, die Jan Teeuwen als zijn adjudant uitkoos. Nadat zij de mantel, steek en scepter hadden ontvangen gingen zij voorop in de polonaise. De 86-jarige Sjaak is een bekende persoon in Well, die evenals adjudant Jan, al meer dan veertig jaar als gildebroeder betrokken is bij het Sint Antoniusgilde. Maar daarnaast zijn beiden, samen met hun partners, al decennialang altijd aanwezig op alle activiteiten, recepties, feestelijkheden en ga zo maar door, die in Well plaatsvonden. In vroeger tijden zorgde Sjaak ook, samen met zijn broer Mat, tijdens de ‘Boerebrulleft’ voor het prachtige span dat de boerenkar van het ‘boerebruudspaar’ trok in de optocht. Mooi om deze mensen, die altijd betrokkenheid hebben getoond bij alles wat er binnen onze gemeenschap plaatsvond, nu ook eens op deze manier in het zonnetje worden gezet. Uw correspondent kan dus concluderen dat de KBO Well ook dit jaar weer een goede keuze heeft gemaakt en wenst dan ook iedereen ‘enne mojje vastenaovend’.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT