Meld je snel aan want de cursus begint al in oktober
Meld je snel aan want de cursus begint al in oktober Foto: IVN Limburg

Cursus excursiegids in NP De Maasduinen

Ingezonden Mededeling Hobby & vrijetijd Natuur

Nationaal Park De Maasduinen is op zoek naar mensen die hun liefde voor de natuur met anderen willen delen als excursiegids. IVN Natuureducatie geeft vanaf oktober een basiscursus voor nieuwe gidsen.

Hou jij van de natuur, ben je graag buiten en lijkt het jou leuk om anderen mee op pad te nemen? Dan is het leiden van excursies door Nationaal Park De Maasduinen iets voor jou! Het Nationaal Park biedt excursies voor groepen geïnteresseerden in het park. Als Maasduinengids begeleid je deze excursies. Afhankelijk van het thema vertel je over het schitterende landschap, de rijke cultuurhistorie, het beheer en de soorten dieren en planten en laat je deelnemers de natuur op een verrassende manier beleven. 

Wil jij Maasduinengids worden?
Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Tijdens de cursus geven we je handvaten die je nodig hebt als excursiegids: van kennis over het park, flora, fauna, landschap en cultuurhistorie tot excursietechnieken. Na afronding van deze basiscursus door IVN, bestaande uit acht bijeenkomsten en een stage, kun je aan de slag als Maasduinengids. Je landt in een warm netwerk van vrijwilligers en er is volop ruimte om meer te leren over natuur en excursietechnieken.  

Wat vragen wij van jou?
Je vindt het leuk om groepen te begeleiden. Na afronding van de cursus leid je minimaal twee keer per jaar een excursie. De kosten voor de cursus bedragen 60 euro voor leden van IVN Natuureducatie of Beschermers van het Limburgs Landschap en 85 euro voor niet-leden. 

Data
De basiscursus start op woensdagavond 4 oktober. Hierna volgen tot en met december nog zeven bijeenkomsten op woensdagavonden of zaterdagen. Daarnaast loop je in deze periode twee keer mee bij een ervaren gids. 

Meer informatie en aanmelden: www.ivn.nl/maasduinengids 

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, het ministerie van LNV en het samenwerkingsverband van Nationaal Park de Maasduinen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT