De Duvelskuul
De Duvelskuul Foto: Peter Thönnissen

Excursie: Een stevig Rondje Duvelskuul

Ingezonden Mededeling Hobby & vrijetijd Natuur

Afferden | Op zondag 14 januari vindt er een wandeling plaats naar de Duvelskuul. Deze start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Paviljoen Bleijenbeek aan de Bleijenbeek 14 in Afferden. Denk aan stevig schoeisel. De excursie duurt circa 3 uur en deelname kost 2,50 euro per persoon: reserveren via www.limburgs-landschap.nl/kalender 

Op Landgoed Bleijenbeek wordt natuur, cultuur en sport op een fijne manier gecombineerd. Nationaal Park De Maasduinen draagt daaraan bij door mensen mee te nemen op excursie. Leren, zien en beleven van het landschap en de natuur terwijl er ondertussen ongemerkt aan de fysieke en geestelijke gezondheid wordt gewerkt van de deelnemers. De Duvelskuul is hiervoor een mooi gebied waar nog niet veel mensen wandelen. Kom te weten waarom deze plek zo heet en ontdek meer over de omgeving. Hoewel er geen bezoek gebracht wordt aan de kasteelruïne zal er wel een en ander over de historie verteld worden. Kortom, een afwisselende wandeling waarbij men helemaal in wintersferen wordt ondergedompeld en meer te weten komt over natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT