Theo Laarakker bekijkt tevreden zijn laatste uitgave 'Genealogie van de Gemeente Bergen'
Theo Laarakker bekijkt tevreden zijn laatste uitgave 'Genealogie van de Gemeente Bergen' Foto: Frans Thonen

Nieuw boek Laarakker over gemeente Bergen

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | De 71-jarige Theo Laarakker heeft inmiddels de nodige publicaties over de Gemeente Bergen op zijn naam staan. Boeken met oude foto’s over bijvoorbeeld Bergen, Heukelom en Aijen, maar ook over de vele boerderijen die de gemeente Bergen gekend heeft. Vorig jaar verscheen van zijn hand nog ‘Toponiemen Gemeente Bergen’, een doorwrochte uitgave waarin de herkomst van de straat- en plaatsnamen in de gemeente wordt uitgelegd. Zijn nieuwste en tevens laatste boek is getiteld ‘Genealogie van de Gemeente Bergen’ en verkrijgbaar bij onder meer kantoorboekhandel Primera in Nieuw Bergen. (Door Frans Thonen)

Meer dan dertig jaar heeft Theo gewijd aan de totstandkoming van dit boek. Vele doop-, trouw en begraafboeken, bevolkingsregisters, kadastrale en notariële aktes werden doorgespit om dit stamboomonderzoek van een aantal belangrijke families uit de Gemeente Bergen vanaf de Middeleeuwen tot eind 20ste eeuw te kunnen vastleggen. Het resultaat is een 166 pagina’s tellend boekwerk op A4 formaat uitgesplitst over de plaatsen Afferden, Heukelom, Siebengewald, Bergen, Aijen, Well en Wellerlooi. De uitgave is verrijkt met vele illustraties bestaande uit door Theo gemaakte foto’s of opnames afkomstig uit zijn fotoarchief. Ook afdrukken van zelfgemaakte schilderijen zijn waar relevant in dit boek opgenomen.

Deze laatste uitgave kost 17 euro en is verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Primera in Nieuw Bergen en Bergen Toen en Nu bij de Mariaschool in Bergen. Ook bij de fotoarchiefdiensten in Afferden, Well en Wellerlooi kan men een exemplaar van dit boek kopen. Tot slot is dit boek na een telefoontje naar 0485-342 322 bij Theo Laarakker thuis in Nieuw Bergen op te halen.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT