Afbeelding
Foto: E-Fiber

Glasvezel verovert Nederland

Advertorial

Het datagebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40% toe, onze huidige verbinding kan deze groei niet aan. Eind 2019 publiceerde de Autoriteit Consument & Markt een onderzoek waaruit bleek dat het dataverbruik in dat jaar nog een stuk sterker steeg dan de jaren daarvoor.

Waar gaat al die data heen?
We werken en studeren steeds meer vanuit huis. Daarnaast kijken we televisie in (super ultra) HD, online of uitgesteld. Ook VR gamen en zorg op afstand vraagt veel van de huidige internetkabel, met een trage en onbetrouwbare verbinding als gevolg. Het is daarom belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van een snel en betrouwbaar netwerk met een enorme capaciteit.

Glasvezel is het antwoord
Om aan deze groeiende vraag naar data te kunnen voldoen, zijn er allerlei initiatieven om glasvezel aan te leggen. Via glasvezel worden diensten zoals internet, telefonie en televisie geleverd. Internetverbindingen via glasvezel zijn sneller dan via bestaande infrastructuren, zoals kabel of (een upgrade van) het kopernetwerk. Met als grootste voordeel de hoge snelheid, zowel bij down- als uploaden. Bovendien is de capaciteit van glasvezel oneindig, hiermee kunnen we jaren vooruit.

Ook voor glasvezel kiezen
Netwerkbeheerder E-Fiber voorziet elk huishouden en elke onderneming die een glasvezel abonnement afsluit van een kosteloze aansluiting. Inwoners van de gemeente hebben tot het einde van de werkzaamheden in hun buurt de tijd om voor glasvezel te kiezen om zeker te zijn van een gratis aansluiting. 

Online informatieavond
De aanleg van het glasvezelnetwerk kan vragen oproepen. Daarom organiseert E-Fiber online informatieavonden op 24 en 26 november 2020 om 20.00 uur. Op e-fiber.nl/bergen vind je meer informatie en de link naar de online informatieavonden.

Ga voor meer informatie over glasvezel naar e-fiber.nl/bergen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT