Afbeelding
Foto: eigen

Caribisch vuurwerk in Goch

Algemeen Agenda Hobby & vrijetijd

Goch | Het geluid van Cuba overspoelt de Kastell in Goch op donderdag 31.08.2023. Het ‘Coro Gospel de Cuba’ komt rechtstreeks van het Caribische eiland en biedt samen met speciale gast Deborah Woodson een exclusief muzikaal concert. De aanvangstijd is 19.30 uur. 

Twee uur lang presenteert de jonge gospelpopformatie Caribische ritmes en een overvloed aan levensvreugde onder het motto: ‘CUBA ONE LOVE’. Gecombineerd met een diep christelijk geloof dat zich moet bewijzen in de niet gemakkelijke tijden in Cuba, zijn dit de ingrediënten voor een unieke concertervaring. De 5 zangers en de 3 muzikanten zijn in staat om in korte tijd muzikaal en vocaal vuurwerk te ontsteken. “Dit koor is een sensatie” kopte het Mindener Tageblatt.

Cuba biedt een breed spectrum aan muziekstijlen. Gospel is nogal afwezig. Des te verheugender: het ‘Coro Gospel de Cuba’, Cuba’s eerste gospelkoor, ontstond na een casting in januari 2019. Onder leiding van Deborah Woodson (VS en Keulen) slaagden ze erin traditionele gospel en eigen nummers te combineren met Cubaanse ritmes en Caribisch temperament. Nummers als ‘One Love’, ‘Get ready’ met hun Engels-Spaanse teksten brengen mensen snel in beweging. Er is een muzikale stijl ontstaan die uniek is, een compleet nieuw en onweerstaanbaar geluid.


Coro Gospel de Cuba’ en Deborah Woodson ontsteken Caribisch
vuurwerk in Goch 

Deborah Woodson is een van de groten in haar vakgebied. Ze woont tegenwoordig in Keulen en is ook in de Duitstalige wereld bekend in verschillende musicalrollen (bijv. “Hairspray”). Haar verklaring: “Gospel is de muziek van mijn hart! Dit Cubaproject is als ‘Thuiskomen’. Deze levensvreugde, dit muzikale potentieel, deze manier om het geloof uit te drukken raken me diep.” Voor meer, zie www.culago.com 

‘Coro Gospel de Cuba’ ft. Deborah Woodson, Kastell in Goch
Donderdag 31.08.2023, 19.30 uur, toegang 18.30 uur.
Tickets: www.culago.com

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT