Je komt op de mooiste plekjes in de Maasduinen
Je komt op de mooiste plekjes in de Maasduinen Foto: Melanie van den IJssel

Helende wandeling

Algemeen Natuur

Nieuw Bergen | De eerste helende natuurwandeling heeft op zondagochtend 28 juni plaatsgevonden rond het Eendenmeer in de Maasduinen bij Nieuw Bergen. Deze wandelingen zullen regelmatig en ook op aanvraag worden georganiseerd voor kleine groepen van maximaal acht personen om ongewenste drukte voor mens en natuur zo mogelijk te vermijden.

“De eerste helende natuurwandeling was verfrissend en vooral gezellig”, zo zei initiatiefneemster Melanie van den IJssel. “Met een kleine groep was het op deze vroege zondag om 7.00 uur een heerlijk afgekoelde ochtend om te genieten van de Maasduinen.”

Na een snikhete week, was het die zondag bij aanvang 17 graden en leek het, dat niet alleen de mensen maar ook de dieren zichtbaar genoten van een bewolkte hemel. De regen bleef op afstand.
“Een pad brak ons pad, een hommelnest kwam tot leven en het pad der mierenhopen hebben we grondig bestudeerd”, aldus een poëtisch gestemde gids Melanie, die haar medewandelaars nog bedankte voor een mooie en geslaagde ochtend.

Ook de wandeling op zondag 5 juli, met als thema 'geluiden waarnemen' was een succes, ondanks enkele spatjes regen en een stevige bries met windkracht 7.

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina 'Helende natuurwandelingen door de Maasduinen' of op de website van helendenatuurwandelingen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT