Haven Heijen
Haven Heijen Foto: Haven Heijen

Forse Europese subsidie voor verduurzaming haven Heijen

Algemeen

De gemeente Gennep is enthousiast over de bijdrage die de Europese Unie (EU) vandaag heeft toegekend aan onder andere de haven Heijen. Als onderdeel van een verduurzaming van de mobiliteit van binnenhavens gaat 10,4 miljoen euro naar de binnenhavens Heijen,Venlo en Lanaken (België). Daarvan is rond 4 miljoen euro bestemd voor de haven in Heijen. De financiële impuls van de EU ziet de gemeente als belangrijke erkenning en steun in de rug voor de toekomst van de haven.

Wethouder Janine van Hulsteijn: “We zijn hier als gemeente ontzettend trots op. Dit is de bevestiging van de belangrijke rol die onze lokale haven heeft als binnenhaven in het Europese transportnetwerk. Het is een kwaliteits predicaat voor de haven. Daarnaast past deze toekenning ook perfect bij de uitbreidingsplannen met meer goederenvervoer over het water. Het vergroot de economische waarde én de omgevingskwaliteit van onze haven Heijen.”  

Onderling verbonden duurzaam en efficiënt 
De subsidie wordt toegekend in het kader van de: ‘Connecting Europe Facility’ (CEF). Via CEF stimuleert de EU gerichte investeringen voor de Europese transportnetwerken. Deze netwerken zijn onderling verbonden, duurzaam en efficiënt en worden zo verder geoptimaliseerd. De Provincie Limburg is trekker voor deze aanvraag voor de binnenhavens.Er is 10,4 miljoen euro binnengehaald (20% op een totaal van totaal 52 miljoen euro investeringen). Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) coördineert de CEF aanvragen bij de EU.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT