sv Heijen kwam net iets tekort

Heijen kwam zondag in Wanroy net iets te kort. In de strijd tegen Constantia ging de Heijense ploeg met 3-2 ten onder. Beide teams zijn afgelopen seizoen via het winnen van de nacompetitie gepromoveerd naar de 4e klasse. In het verleden troffen de ploegen elkaar regelmatig en bleek dat Constantia en Heijen weinig voor elkaar onder doen. Dat was deze middag gedurende grote delen van de wedstrijd niet anders. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub na tien minuten. Na een goede aanval over de rechterkant werd de bal net naast het doel van Heijen geschoven. Daarna kwamen de Heijenaren enkele keren gevaarlijk opzetten, maar de laatste pass was nogal eens onzuiver om een aanval succesvol af te ronden. Matig uitverdedigen van Heijen leidde het eerste doelpunt van Constantia in. Dennis Willems kwam buiten het strafschopgebied in balbezit en doelman Mark van der Burg kon onvoldoende zijn hand achter de schuiver krijgen: 1-0. Enkele minuten later was de Heijense aanvoerder Nick de Valk dicht bij de gelijkmaker. Daarna ontstond een fase waarin de thuisclub een licht overwicht had. Toch leek de 1-1 op slag van rust alsnog te vallen. De inzet van een Heijenaar werd echter op de doellijn gekeerd door een veldspeler van Constantia. Meteen na rust scoorde Rob Gerrits voor Constantia. In feite vormde deze tweede situatie het keerpunt in de wedstrijd: In plaats van 1-1 stond het 2-0 voor de thuisclub. Heijen liet zich echter niet ontmoedigen en Thymo Zeelen bracht met een mooi schot de spanning terug: 2-1. Trainer John Janssen wisselde daarop een middenvelder voor een aanvaller. De Heijenaren gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar kregen snel een derde doelpunt om te oren. Met een fraaie boogbal verschalkte Ruud van Duijnhoven de Heijense doelman. Hierna werd het spel rommelig. Heijen probeerde het wel, maar kon in aanvallend opzicht minder uitrichten dan in de eerste helft. Constantia kreeg ruimte en mogelijkheden om te counteren, maar wist het duel niet definitief te beslissen. Tien minuten voor tijd zorgde de ingevallen Renë Reijnen met een kopbal voor 3-2. De bal leek over het doel te gaan, maar plofte toch tegen het net. In de slotfase liet Constantia zich weliswaar terugdrukken op eigen helft, maar hield de defensie vrij goed gesloten. Heijen verdediger Mark Wit was met een schot nog het dichtst bij de 3-3. Ook nu kreeg de doelman uit Wanroij vlak voor de doellijn hulp van een verdediger. Al met al had Heijen best een punt verdiend. Een combinatie van pech, aanvallend soms weinig stootkracht en een enkele onnodige tegentreffer zorgden er echter voor dat de punten in Wanroij bleven. Zondag 5 oktober speelt Heijen thuis tegen Milsbeek om 14.30 uur. In deze derby op het Heijense sportpark treffen elkaar twee teams die hun draai in deze competitie nog niet helemaal hebben gevonden. De winnaar van dit duel kan enigszins de weg omhoog inslaan.