Milsbeek te sterk voor Heijen

Heijen heeft zich zondag een slechte dienst bewezen. Waar het qua veldspel de bovenliggende partij was, ging uiteindelijk Milsbeek met de punten lopen. Deze derby tussen Heijen en Milsbeek schoot uit de startblokken. In de eerste minuut was het Milsbeek dat de Heijense doelman tot een uiterste krachtinspanning aanspande. Mark vd Burg kon nog net een prima geplaatste bal m et zijn linkerhand uit de linkeronderhoek tikken. Nog geen minuut later was het aan de andere kant bijna prijs. Nu was het Jan Pouwels die de doelman van de gasten bijna kansloos liet. Maar vooralsnog bleef het bij een 0-0 tussenstand. Niet veel later kwam Milsbeek toch op voorsprong. Vanuit het middenveld werd de bal foutief teruggespeeld waardoor Freek Kornelis weinig moeite had om de bal langs de Heijense doelman te plaatsen,0-1. Na rust had Heijen weer het beste van het spel en aasde op de gelijkmaker, maar door wederom slecht verdedigen was het Milsbeek die via Tim v/d Cruijsen de 0-2 kon aantekenen. De wedstrijd leek beslist, maar daar dachten de Heijense manschappen heel anders over. Met name de onverwoestbare Thymo Zeelen en rasaanvoerder Nick de Valk gooiden er nog een schepje bovenop. Het was dan ook wachten op het moment dat Heijen weer in de wedstrijd kwam. En dat moment kwam dan ook. Thymo Zeelen ging weer eens door waar ieder ander al lang was afgehaakt en bracht Nick de Valk in stelling , die deze bal prachtig op waarde schatte en Heijen weer terugbracht in de wedstrijd,1-2. Heijen wist nu dat er meer inzat en ging nog eens vol in de aanval. Eerst bleef er nog een prachtige kans voor Jan Pouwels onbenut, maar in de 88e minuut was het diezelfde Jan Pouwels die een fantastische voorzet ingeknikt zag worden door de sterk ingevallen Martijn Custers, 2-2. Dit zou een verdiende einduitslag zijn geweest, maar nog geen minuut later moest doelman Mark vd Burg al zijn talenten aanwenden om een bal uit zijn doel te grabbelen, maar de corner daarop bleek Heijen toch te machtig. Nu was het Bram Weijers die bij de eerste paal de winnende treffer kon binnenknikken. Het was misschien niet verdiend, maar dat telt in de 4e klasse niet meer. Hier worden de fouten nu éénmaal afgestraft. Het is nu zaak voor Heijen om op deze voet verder te gaan. Het voetballend vermogen is aanwezig en met wat minder persoonlijke fouten moet het mogelijk zijn om nog voldoende punten te behalen om zich in deze 4e G klasse te handhaven. Zondag speelt Heijen uit tegen DEV uit Arcen, aanvang 14.30 uur.