Montagnads weer aan kop

Archiefbericht

Montagnards uit Bergen heeft door de winst op Resia uit Well en het verlies van Kronenberg de koppositie weer herovert. Toch was de overwinning op Resia niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Met name in het begin van de wedstrijd had Montagnards al afstand kunnen nemen. Dick Kleeven kreeg binnen drie minuten al twee kleine kansjes, maar trof geen doel. De kopbal van Nick Joosten over de uitgelopen Resia doelman heen was niet hard genoeg en kon voor de doellijn weggewerkt worden. Het eerste gevaar van Resia was na 19 minuten. Een diepe bal bij de tweede paal kon nog net door Rob Hermens tot corner verwerkt worden. Montagnards speelde in die fase het betere voetbal en Resia beperkte zich tot counteren. Resia had, op dat moment, over geluk niet te klagen. Tot tweemaal toe kon een verdediger ternauwernood redding brengen op een snelle aanval van Montagnards. Uit een van die corners kwam een kopkans voor Dick Kleeven maar Resia doelman Elbers pakte de bal echter uit de kruising. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Resia beter in de wedstrijd. Een prima schot van Resia-aanvaller Derks werd door Montagnards doelman Bas v.d. Wouw onschadelijk gemaakt. Op slag van rust moest diezelfde doelman nogmaals gestrekt naar de hoek om een achterstand te voorkomen. Resia kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Het stoorde de opbouw van Montagnards al in een vroeg stadium. Door slordig uitverdedigen van de Bergenaren belandde de bal in de voeten van Ruud Jacobs, maar het schot kon nog net buiten het strafschopgebied gestuit worden met een vrije trap tot gevolg. Het was Jacobs zelf die de bal op de lat schoot, geluk voor Montagnards. Daarna voetbalde Montagnards zeer toch weer beter onder de druk uit. En in de 55e minuut leverde dit meteen de voorsprong op. Bij een snelle aanval belandde de bal op rechts bij Dick Kleeven en zijn scherpe voorzet werd door Willem Jan Elsenberg achter doelman Elbers geschoten, 1-0. Ondanks die achterstand bleef Resia gokken op de counter en liet het initiatief aan Montagnards. In de 70e minuut kreeg Teun jacobs het op zijn heupen en slalomde langs enkele Resia-verdedigers totdat hij in het beruchte gebied ten val werd gebracht en de scheidsrechter naar de stip wees. Jens Jennissen liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en schoot de 2-0 binnen. Montagnards moest nog een keer schrikken. Een kopbal van Resia middenvelder Litjens ging richting kruising, maar ook nu was de Bergense doelman op zijn hoede. Het verzet van Resia was gebroken en Montagnards profiteerde hier dankbaar van. In de 79e minuut nog een diepe bal van Jan Elsenberg op zijn neef Willem Jan. Deze draaide weg naar het doel en vindt de vrij gelopen Teun Jacobs. Half in de draai pakt ook hij zijn doelpuntje mee en scoort de 3-0. Een minuut later bekroonde Dick Kleeven zijn wedstrijd ook nog eens met een doelpunt als hij een diepe bal van Nick Joosten eenvoudig achter de uitgelopen Elbers tikt, 4-0. Daarna kwam de enige smet op de sportieve wedstrijd. De danig geïrriteerde keeper Elbers beging een grove charge op Montagnardsspeler Jeffrey van Mierlo en moest met rood het veld verlaten. Omdat alle wissels ingezet waren, ging aanvoerder Litjens het doel in. De toegekende vrije trap werd door Jens Jennissen feilloos in de hoek geschoten, 5-0. Koud een minuut in het veld zorgde Bart van Mil voor de eindstand. Vanaf ongeveer 35 meter schoot hij de bal over de doelman tegen het net, 6-0. Teun Jacobs begint aan zijn solo die eindigt met een penalty voor Montagnards.