Heren Flamingo's weer onderuit

Vorige week verloor het eerste mannenteam van Flamingo's uit Gennep met 4-0 van VCN en was duidelijk te zien dat de nieuwe en grotendeels onervaren ploeg nog veel stappen zou moeten maken om dit seizoen tot een goed einde te brengen. De wedstrijd tegen Heren 2 van Peelpush, dat vorig jaar ternauwernood ontsnapte aan degradatie, bood in theorie een uitstekende mogelijkheid om weer vertrouwen te tanken en broodnodige punten de pakken. In de praktijk pakte dit echter anders uit. De eerste set was nogal rommelig maar ging tot ongeveer halverwege gelijk op. Op dat moment sloeg net als een week eerder tegen VCN de vertwijfeling toe en werd Flamingo's overbluft door Peelpush met een 25-19 eindstand als resultaat. In de tweede set pakte Peelpush een vroege voorsprong die Flamingo's de rest van de set niet meer goed kon maken waardoor de set eenvoudig met 25-18 door Peelpush uitgespeeld kon worden. Het totale gebrek aan zelfvertrouwen en een zeer wankele servicepass zorgden er voor dat de derde set een absoluut drama werd voor de bezoekers. Flamingo's had geen antwoord op de service van Peelpush en kwam vrijwel niet meer tot scoren, met een ontluisterende 25-7 eindstand als gevolg. Met niets meer te verliezen in de vierde set speelde Flamingo's een stuk beter en bleef het tot rond de 20 gelijk op gaan, maar ook in deze set trok Peelpush na een sterke eindsprint aan het langste eind (25-21). Volgende week speelt Flamingo's om 17.00 thuis tegen het Arnhemse Arvevo, een nieuwkomer in de eerste divisie.