Stormvogels spelen gelijk

Stormvogels uit Siebengewald speelde zondag een uitwedstrijd tegen middenmoter RKSV Heeze. In deze sportieve wedstrijd behaalde Stormvogels een verdiend punt en deed de laatste plaats over aan Sparta '18. Jaap Janssen verving deze middag de geblesseerde doelman Jeffrey Koch. Harrie Gommans stond net als vorige week weer als laatste man en was deze middag de beste man van het veld. Stormvogels was vooraf gewaarschuwd voor de op de counter spelende mannen uit Heeze. Dat zij deze tactiek goed beheersen bleek al in de negende minuut van de wedstrijd. Ongelukkig balverlies op het middenveld werd direct afgestraft. Middenvelder Konings gaf de bal direct diep op de snelle Jorg van Galen. Hij gaf de uitkomende Stormvogels keeper geen schijn van kans en schoot beheerst de 1-0 binnen. In de 17e minuut kwam Stormvogels voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van Heeze. Een prachtige crossbal van Bart Seegers werd door de opkomende rechtsachter Sjoerd Scholtz scherp voorgegeven. De Stormvogels spitsen kwamen echter een teenlengte tekort om de gelijkmaker te scoren. Stormvogels schoof hierna steeds meer naar voren om een gaatje in de hechte defensie van Heeze te vinden. Mede door een te laag baltempo lukte dit echter niet en bleef het gevaar van de counter. Tien minuten voor rust kwam Stormvogels toch op gelijke hoogte met Heeze. Een vanuit de achterhoede goed opgebouwde aanval werd ingespeeld op Thomas Creemers. Hij draaide weg van zijn tegenstander en haalde hard uit. Keeper Faes kon de bal niet vastpakken waarna Ingo Custers de terugkomende bal in het doel kon tikken. In de tweede helft had Stormvogels zich beter ingesteld op het countervoetbal van Heeze. Het spel speelde zich tot de 70e minuut voornamelijk af op het middenveld en vielen er aan beide kanten geen kansen te noteren. Khalid Hlimi kreeg het rond de 75 e minuut 'op zijn heupen' met twee mooie acties. De eerste kon net niet door Ingo worden binnengetikt en de tweede schoot Khalid tegen de paal. Het laatste wapenfeit was voor Heeze. Een dwarrelend schot van een van de Heeze voorwaartsen stuitte buiten bereik van de Stormvogels-keeper op de lat. Volgende week speelt Stormvogels thuis tegen Nieuw Woensel.