Montagnards blijft nog ongeslagen

Archiefbericht

Ook na de 6e competitiewedstrijd blijft Montagnards, met vijf overwinningen en een gelijk spel, koploper in de 5e klasse F. Eigenlijk ging het deze middag in de uitwedstrijd tegen Sporting ST heel gemakkelijk. Sporting ST was niet in staat om het  Montagnards erg lastig te maken en kon zich, over 90 minuten, nagenoeg geen enkele kans creëren. Het eerste Bergse gevaar kwam van de voet van Dick Kleeven. Hij draaide zich knap vrij en zijn schot ging net over het vijandelijke doel. Montagnards gaf in de 6e minuut een onnodige vrije trap weg op twee meter buiten het strafschopgebied. De bal werd echter hoog over het doel geschoten. Het duurde niet lang voordat Montagnards op voorsprong kwam. Dick Kleeven snelde langs zijn directe tegenstander en werd binnen het beruchte gebied ten val gebracht. Jens jennissen tekende daarna in de 12e minuut uit een penalty voor de 0-1. Gesteund door de vroege voorsprong drukte Montagnards zijn tegenstander terug in de verdediging. In de 22e minuut had Nick Joosten zijn harde werken kunnen bekronen. Een diepe bal van Teun jacobs zette hem vrij voor het doel, maar Sporting doelman Willems kon erger nog voorkomen. Dat was in de 32e minuut niet meer het geval. Uit een voorzet van Jens Jennissen kopte Dick Kleeven de bal binnen 0-2. Op slag van rust kwam Nick Joosten, per toeval, weer in balbezit en weer vrij voor het doel. Deze keer wilde hij het te mooi doen en ging het weer niet in het doel. Zodoende bleef Sporting ST met een 0-2 ruststand nog steeds in de wedstrijd. In de 2e helft leek niets erop dat Sporting het tij nog kon keren. Montagnards bleef de wedstrijd controleren en creëerde zich een aantal kansen. Een corner van Teun Jacobs komt in 2e instantie bij Willem Jan Elsenberg. Zijn kopbal mist de goede richting en gaat over. Enkele minuten later een goede voorzet vanaf rechts en nu gaat de inzet van diezelfde speler voorlangs. Een goede en snelle combinatie van Montagnards zet Jens Jennissen vrij op een 20 tal meter van het doel. Op zijn schot is keeper Willems paraat en tikt de bal over de achterlijn. En ook het geplaatste schot van Nick Joosten wordt door diezelfde keeper tot corner verwerkt. Door het uitblijven van het derde doelpunt put Sporting ST toch weer wat moed. Maar verder dan een afstandschot voorlangs en een dieptepass, die door Montagnards doelman Bas v.d. Wouw wordt onderschept, komen ze niet. Onder leiding van routinier Jan Elsenberg blijft de Bergse defensie gemakkelijk overeind. In de 70e minuut valt de definitieve beslissing. Uit een corner van Teun Jacobs is het Dick Kleeven die de bal tegen het net kopt 0-3. En ook Jens Jennissen zal zijn tweede van de middag maken. Een handsbal binnen het strafschopgebied van Sporting wordt weer een penalty. Deze wordt feilloos binnen geschoten 0-4. Montagnards neemt wat gas terug en speelt de wedstrijd verder rustig uit. Met een zondag rust voor de boeg wordt de strijd weer hervat op 26 oktober met de uitwedstrijd tegen SVOC. Bron: Maasduinennieuws.nl