Thuis verlies voor Milsbeek

Ondanks de nederlaag tegen koploper Vitesse'08 zal Milsbeek moed kunnen putten uit het geboden spel in deze altijd zeer beladen wedstrijd. Naast de winnaars uit Gennep waren de meer dan 500 toeschouwers de winnaars van deze wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechter Iven uit Beek en Donk. Het werd een interessante, spannende, boeiende en een voor de vierde klasse niveau prima wedstrijd van beide kanten. Vanaf de eerste minuut werd er spektakel geboden waarbij binnen de minuut Freek Cornelis de score voor Milsbeek had moeten openen toen hij vrij voor doelman Noij miste. Deze actie was misschien wel kenmerkend voor het verschil tussen Vitesse'08 en Milsbeek. Qua effectiviteit bij de voorwaartsen hebben de Milsbeek spitsen te veel kansen nodig om te scoren terwijl bij de omschakeling de Vitesse-spitsen genadeloos toeslaan. Gedurende de eerste helft had Milsbeek het meeste balbezit en ook het beste van het veldspel doch schoten van Freek Cornelis en Tim van de Cruijsen misten de precisie. Het spel golfde op en neer en elke aanval leverde wel een hachelijke situatie op binnen het strafschopgebied. In de 16e minuut kwam Tim van de Cruijsen net iets te kort om na een mooie steekpass van Loek van de Logt te scoren. In de tegenaanval scoorde daarentegen Vitesse'08: Nick Hendriks omspeelde op het middenveld een speler van Milsbeek en na een mooie en snel uitgevoerde counter kon hij de 0-1 binnen tikken. In de 23e minuut had spits Van der Putten de 0-2 moeten scoren maar doelman Hacken redde ten koste van een corner. Daarentegen hadden schoten van Tim van de Cruijsen en Bas Thijssen een beter lot verdiend maar doelman Noij voorkwam de gelijkmaker. Jammer was het ook dat de scheidsrechter een doelpunt van Milsbeek afkeurde door de voordeelregel te negeren. In de tweede helft werd de wedstrijd nog meer het aanzien waard. Milsbeek ging op jacht naar de gelijkmaker maar moest ook alle zeilen bijzetten om de counters van Vitesse'08 te pareren. In de 50e minuut kon wederom Nick Hendriks scoren maar hij schoot voorlangs. Vitesse'08 controleerde enigszins de wedstrijd en kwam in de 62e minuut zeer gelukkig op de 0-2. Uit een zelfs voor Vitesse-aanhangers duidelijke buitenspelsituatie kon uiteindelijk spits Safa Kizir scoren. Het terechte vlagsignaal van de assistent van Milsbeek werd genegeerd door de scheidsrechter. Milsbeek ging va banque spelen. Hier had Vitesse duidelijk moeite mee en het mocht doelman Noij dankbaar zijn voor zijn formidabele redding op een inzet van invaller Brandon Kock na een prima aanval van Milsbeek. Door deze redding miste Milsbeek de aansluitingstreffer en in de 70e minuut leek de wedstrijd beslist toen invaller Gijs Giebels de zeer geflatteerde 0-3 scoorde. Het pleit voor de instelling van Milsbeek dat ze bleef aanvallen. Een katachtige redding van doelman Noij voorkwam opnieuw onheil voor Vitesse'08. Toch was ook hij kansloos op een kopbal van Niek Smulders in de 75e minuut. Milsbeek nam nog meer risico en scoorde in de 86e minuut via Bas Thijssen de aansluitingstreffer en daar waar Milsbeek wilde aanzetten voor het laatste slotoffensief werd vanaf de aftrap via Safa Kizir de einduitslag bepaald op 2-4. Een enigszins ongelukkige nederlaag voor Milsbeek maar met het vertoonde spel van deze middag hoeft de ploeg van trainer Schoonderbeek niet te wanhopen. Vitesse'08 ging kermisvieren met de wetenschap dat het maximaal te behalen puntenaantal is behaald en Milsbeek kon met opgeheven hoofd het speelveld verlaten. Aankomend weekend zijn beide ploegen vrij. De eerstvolgende wedstrijd voor Vitesse'08 is donderdagavond de bekerwedstrijd thuis tegen Vianen Vooruit. En deze ploeg is op 26 oktober de eerstvolgende tegenstander in de competitie voor Milsbeek.