Verlies voor VIOS / korfbal

De mistige zondagmorgen van 12 oktober kwam het groene SVO 1 uit de Ooij naar het pittoreske Ottersum voor de laatste competitiewedstrijd tegen VIOS 1. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar het was VIOS die de 1-0 op het scorebord kon zetten. De dames uit de Ooij bleven echter niet lang op achterstand, en trokken dan ook snel de stand gelijk. Gedurende de eerste helft bleven beide teams gelijk tegen elkaar opgaan. Door een flinke knieblessure bij VIOS moest er het nodige gewisseld worden binnen de Ottersumse ploeg. Wel konden de dames in oranje net voor rust een kleine voorsprong pakken, waardoor de ruststand 6-4 werd. De oranje verdediging kon goed stand blijven houden. In de aanval werden veel kansen gecreëerd maar in tegenstelling tot de eerste helft waren de Limburgse dames niet in staat om de kansen effectief af te ronden. Dit gaf SVO 1 de kans om de achterstand te verkleinen, en konden de stand gelijk trekken naar 8-8. De laatste slepende minuten van de wedstrijd bleven beide teams gelijk opgaan. Tot drie minuten voor tijd. Toen bleek SVO over de langste adem te beschikken en scoorde met een afstandsschot de 9-10. Met deze eindstand mocht SVO 1 de punten meenemen richting de Ooij. In de eerste helft van de buitencompetitie staat VIOS 1 op de derde plek in het klassement. Voor VIOS scoorden: Jannah Schoofs (2x); Yvet Hollanders (3x); Jetske van Bergen (1x); Janneke van der Velden (1x); Mayke Cöp-Smits (1x) en Gunda Lamers (1x).