Vitesse na strafschoppen door in beker

Vitesse gaat door in het toernooi om de districtsbeker. Nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd namen de Gennepenaren de strafschoppen net iets beter dan Vianen Vooruit Vitesse begon in een ten opzichte van de uitwedstrijd tegen SV Milsbeek met een op veel plaatsen gewijzigd elftal. Vianen Vooruit kende een voorspoedige start en kwam in de 9e minuut op 0-1 na een misser in de Gennepse achterhoede. Roy Daamen maakte het doelpunt. Vitesse had moeite met de lange ballen van de gasten, die keer op keer gevaar stichtten. Toch bleven verdere deelpunten uit. In de tweede helft liep het wat beter aan Gennepse kant, al waren de beste kansen opnieuw voor Vianen Vooruit. In de 73e minuut werd het toch 1-1. Bjorn Hendriks zette vanaf rechts voor en Serkan Gerçek schoot raak. Daarna werd niet meer gescoord zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Vitesse benutte er vier van vijf, Vianen Vooruit drie, zodat de Gennepenaren doorgaan in het bekertoernooi. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij buurman VV Heijen. Dat wordt opnieuw een beladen wedstrijd waarin de Gennepenaren opnieuw alles zullen moeten geven om de punten mee naar huis te nemen. Bron: Gezien.nl