Milsbeekse voetbalmeiden scoren volop

Archiefbericht

De meiden van SV Milsbeek hebben afgelopen zondag een grandioze overwinning geboekt! Na een toch wel matige start van de competitie werd er in de uitwedstrijd tegen Holthees driftig op los gescoord en wisten de Milsbeekse meiden met 20-1 te winnen. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd door het team nu wel sterk aan de wedstrijd begonnen en stond na een vijftal minuten al de 0-2 op het scorebord. Met deze snelle voorsprong was eigenlijk het verzet van Holthees al vroeg gebroken en konden de Milsbeekse dames de voorsprong uitbreiden. In het verdere verloop van de eerste helft liep de concentratie, vooral bij het afmaken van de kansen, wat terug. De kleedkamers werden desondanks opgezocht met een 0-9 tussenstand. Ondanks deze tussenstand pakte Milsbeek na de rust de wedstrijd weer geconcentreerd op en bouwde met goed samenspel de voorsprong verder uit. Al jarenlang hebben de Milsbeekse dames met Samantha van Wees de absolute club-topscoorder in hun midden. Ook deze middag wist zij als echte spits het net 12 keer te vinden. Dat de dames van Milsbeek ook over mèèr scorend vermogen bezitten, blijkt wel uit de makers van de de overige doelpunten. Sanne Derks scoorde vier keer en Ymke Jansen, Myrthe Janssen, Miranda van den Berg en Jilly Cox wisten elk èèn keer te scoren. Overigens had de uitslag nòg groter kunnen zijn. Maar een werkelijk fenomenaal doelpunt van Patty Berns werd om onduidelijke reden afgekeurd. Zij nam de bal uit een vrije trap direct uit de lucht en trapte genadeloos binnen, maar helaas. Holthees, met een team duidelijk in de opbouwfase, werd via enkele uitvallen toch een aantal keren wat gevaarlijker. Bij èèn van die uitvallen moest een Milsbeekse verdedigster aan de noodrem trekken binnen het strafschopgebied. Via de terecht toegekende strafschop werd door Holthees feilloos de ere-treffer binnengeschoten. Tot verdere scoringsdaden kwam Holthees echter niet en Milsbeek wist met bij vlagen goed verzorgd spel de voorsprong verder uit te bouwen naar een ongelofelijke eindstand van 1-20. Met een prachtig doelpunt, een splijtende steekpass van Ymke Jansen die feilloos werd afgerond, sloten de Milsbeeke meiden een goede wedstrijd af. Zondag spelen de Milsbeekse SV Dames een thuiswedstrijd tegen Fiducia. Aanvang om 9.30 uur op sportpark De Zwarteweg. Bron: Gezien.nl