Overeenstemming Luukske 3.0

Archiefbericht

Overleg tussen stichting gemeenschapshuis ’t Luukske en de gemeente Bergen heeft geleid tot een aanpassing van de berekening van de kosten voor het plan Luukske 3.0.
Op die manier voldoet het plan aan de kaders die het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen stelt aan Multifunctionele Centra in de gemeente en kan het plan Luukske 3.0 doorgaan. De gemeenteraad neemt op 21 oktober het definitieve besluit over het accommodatiebeleid. Vorige maand besloot het college om Multifunctionele Centra (MFC’s) te steunen die passen binnen de schaal van een dorp en zo in de toekomst een duurzame, zelfstandige exploitatie kunnen realiseren. Het plan Luukske 3.0 voldeed niet aan deze kaders. De uitwerking kende geen duurzame en zelfstandige exploitatie, omdat er een jaarlijkse bijdrage van € 20.500,- van de gemeente nodig was.

Plan Luukske 3.0

Het plan Luukske 3.0 gaat uit van de renovatie van het gemeenschapshuis en de bouw van een nieuwe gymzaal, waarbij er een fysieke koppeling ontstaat en een verbinding met de school. Om het gemeenschapshuis in Wellerlooi te behouden is een renovatie noodzakelijk. Het college wil hier €160.000,- in investeren. Daarnaast draagt het college €20.000,- bij aan de sloop van de huidige gymzaal. Deze eenmalige kosten waren al in het oorspronkelijke plan Luukske 3.0 opgenomen en worden gefinancierd vanuit de voorziening onderhoud gymzalen en de reserve bijzondere voorzieningen.

Overbruggingsinvestering

Om een volledig zelfstandige exploitatie van het Luukske 3.0 te realiseren heeft de werkgroep verder een overbruggingsinvestering nodig. Op die manier kunnen zij voldoende reserve opbouwen om in de toekomst het klein en groot onderhoud te bekostigen. Het college heeft daarom besloten om het gereserveerde bijdrage van € 52.000,- voor de gymzaal Wellerlooi hiervoor incidenteel beschikbaar te stellen. Het college van burgemeester en wethouders vinden het hiermee noodzakelijk te investeren in de wilskracht en leefbaarheid van Wellerlooi.

Bezuiniging

Op 21 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het accommodatiebeleid van de gemeente Bergen. De taakstellende bezuiniging met ingang van 2015 was vastgesteld op € 78.000,- voor het accommodatiebeleid. Met dit besluit wordt een bezuiniging gerealiseerd van € 51.149,- (in 2015) vanaf 2016 € 55.237,- en 2017 € 63.237,- omdat er dan naar verwachting geen exploitatiebijdrage aan de huidige gemeenschapshuizen verstrekt wordt.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT