Simpele overwinning voor Montagnards

Montagnards uit Bergen kende in de uitwedstrijd tegen SVOC niet al teveel problemen. Vanaf het beginsignaal werd SVOC onder druk gezet. Dit leverde al in de 5e minuut het eerste gevaar op. Een crossbal van Bob Kleeven werd goed teruggelegd op de inlopende Dick Kleeven. Zijn schot ging echter in de handen van doelman Marcelis van SVOC. En ook het schot van Willem jan Elsenberg uit een pass van Teun jacobs ging nog net naast het doel. Montagnards bleef aandringen en SVOC kon geen enkele vuist maken. De beloning kwam in de 20e minuut. Uit een voorzet van Teun Jacobs springt Bob Kleeven hoog boven alles en iedereen uit en kopt de bal in het doel, 0-1. de Bergenaren zakte na dit doelpunt iets in en gaf daarmee SVOC de kans tot aanvallen. Echter meer als enkele gevaarlijke corners leverde dit niet op. Montagnards nam weer het initiatief en drukte de tegenstander terug op eigen helft. In de 39e minuut speelde Teun Jacobs zich knap vrij maar zijn schot had een beter lot verdiend. Twee minuten later verdubbelde Dick Kleeven de marge. Het was Willem Jan Elsenberg die aan de basis stond van de 0-2. Hij zette goed door en zijn breedtepass bereikte de vrij gelopen Dick Kleeven die simpel kon binnentikken, 0-2. In de tweede helft ging SVOC vol op de aanval en probeerde snel de aansluitingstreffer te forceren. Dit werd hen bijna fataal door een goede combinatie tussen Dick Kleeven en Willem Jan Elsenberg, waarbij laatstgenoemde net een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te laten glijden. Anders was de wedstrijd al vroeg gelopen geweest. Wat SVOC ook probeerde het kon de verdediging van Montagnards niet echt in de problemen brengen. Het was vervolgens Bob kleeven die SVOC de definitieve nekslag toediende. Uit een corner van Jens Jennissen kopte hij de 0-3 binnen. Daarna ging Montagnards wat slordiger voetballen. Door niet energiek genoeg ingrijpen van de Montagnards-verdediging belandde een schot van SVOC-aanvaller Houwen op de lat. Even later maakte ook Dick kleeven zijn tweede goal van de middag. Een lange bal van Jens Jennissen werd door hem goed gecontroleerd en feilloos binnengeschoten, 0-4. Montagnards nam nog meer gas terug en dat leidde tot gevaarlijke situaties voor hun doel. Een mislukte voorzet van SVOC-speler Tacken verraste bijna Montagnards-doelman Bas v.d. Wouw. Met een uiterste krachtsinspanning kon hij de 0 op het scorebord houden. Tegen het einde van de wedstrijd moest diezelfde keeper nogmaals zijn doel uit om eerst met zijn hoofd en later met zijn voeten redding te brengen. Al met al een dik verdiende overwinning voor Montagnards. Zondag is in Bergen de strijd tussen Montagnards en Leunen die gaat om de koppositie op de ranglijst en de eerste periode. Bob Kleeven kopt de alles beslissende 0-3 binnen. Bron: Gezien.nl