Knappe overwinning voor Vitesse '08

Vitesse behaalde in een goede en snelle wedstrijd een 3-0 overwinning op naaste concurrent Vianen Vooruit. De Gennepenaren moesten daarvoor alles geven en werden uiteindelijk beloond. Vanaf het begin ontspon zich voor de ruim 500 toeschouwers een boeiende wedstrijd tussen twee teams die vol voor de overwinning streden. Vitesse had het in de eerste twintig minuten erg lastig met de snelle uitvallen van de gasten. Pas in de 18e minuut diende de eerste Gennepse kans zich aan. De eerste helft leek in 0-0 te eindigen, maar in de 44e minuut verraste Sef Peeters na een goede pass van Coen Wijnen doelman Christian Wagemans van Vianen Vooruit met een onverwacht schot. In de tweede helft kreeg Vitesse meer en meer de controle over de wedstrijd. Vianen Vooruit ging steeds meer jagen op de gelijkmaker en dat betekende dat Vitesse voorin meer ruimte kreeg. In de 67e minuut stuurde Tom Verbeek met een strakke pass Safa Kizir weg aan de rechterkant. De Gennepse aanvaller zette vanaf die kant voor en de voor Rob Janssen ingevallen Serkan Gerçek scoorde de belangrijke 2-0. Vianen Vooruit dacht niet aan opgeven en toog met alle energie naar voren. Dat leverde een goede kans op voor Joris Coenders, maar een doelpunt bleef uit. Toen Safa Kizir in de 83e minuut onderuit werd gehaald in het Vianense strafschopgebied leverde dat Vitesse een strafschop op. Bjorn Hendriks scoorde vanaf de stip de 3-0. De wedstrijd was gelopen en Vitesse had een naaste concurrent afgeschud. De grootste winnaars waren de toeschouwers die volop hadden genoten van een zeer boeiende en spannende wedstrijd tussen twee goede teams die beiden vol overgave hadden gestreden voor de overwinning. Dankzij deze zege bouwt Vitesse de voorsprong verder uit en gaat na acht wedstrijden fier en ongeslagen aan kop. Zondag speelt Vitesse in Broekhuizervorst tegen hekkensluiter SVEB. Op papier een gemakkelijke opgave, maar de Gennepenaren moeten waken voor onderschatting van de tegenstander.